Pensioenadviseurs Nijmegen

Heeft u specifieke vragen over uw pensioen, of behoefte aan deskundig en persoonlijk advies? Dan is het inschakelen van een pensioenadviseur zeker de moeite waard.

Aanbevolen:

Aanbevolen:

Pensioenvragen of hulp nodig bij het vinden van een adviseur?

Wat doet een pensioenadviseur?

Een pensioenadviseur kan u helpen bij het vinden van pensioenoplossingen die aansluiten bij uw persoonlijke situatie. Hij kan inzicht geven in hoe uw pensioen er op dit moment voor staat, rekenvoorbeelden maken en verschillende scenario’s schetsen. Ook zal hij u informeren over de eventuele risico’s die daaraan verbonden zijn. Pensioenadviseurs hebben een diepgaande kennis van de pensioenmarkt en de regels en wetten die op pensioen van toepassing zijn. En deze expertise is zeker geen overbodige luxe als het gaat om uw pensioen!

Hoe weet ik of ik een onafhankelijk pensioenadvies krijg?

Voorheen was er in de pensioenmarkt vaak sprake van belangenverstrengeling; veel pensioenadviseurs ontvingen provisie van pensioenuitvoerders, verzekeraars en banken als zij hun producten aanbevolen. Mensen kregen hierdoor geregeld pensioenadvies dat eigenlijk niet goed paste bij hun situatie. Er was behoefte aan een drastische verbetering van het systeem, en daarom werd in 2013 het wettelijk provisieverbod ingevoerd. Sindsdien mogen bemiddelaars zoals pensioenadviseurs geen provisie meer ontvangen van belanghebbende instanties. U mag er nu dus van uit gaan dat u een onafhankelijk pensioenadvies krijgt dat in alle opzichten is afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Ja, ik zoek een pensioenadviseur!

Ondanks het provisieverbod kan het nog best lastig zijn om een betrouwbare én betaalbare pensioenadviseur te vinden. Dat is ook één van de redenen dat we deze website in het leven geroepen. We hebben alle erkende pensioenadviseurs in Nijmegen voor u in één overzicht verzameld. Bij elke pensioenadviseur staat belangrijke bedrijfsinformatie vermeld, alsmede een formulier waarmee u vrijblijvend een afspraak kunt maken of een offerte kunt aanvragen. Op die manier kunt u snel en gemakkelijk voorwaarden en tarieven van meerdere pensioenadviseurs met elkaar vergelijken, en een weloverwogen keuze maken.